Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku. 

Tällä kertaa paistoksen sisus on porkkanaa, perinteisin vaihtoehto on omena.

Mausteinen, hieman afrikkalaistyyppinen paistos sopii hyvin pimeneviin iltoihin tuomaan lämpöä.

Teresa Välimäki, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat porkkanahalvapaistosta I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset n. 6:lle annosta

Porkkanahalva:
500
g
porkkanoita pieninä mosaiikkikuutioina
2
rkl
rypsiöljy-voiseosta
½
dl
hunajaa
2
dl
kookosmaitoa
1
dl
mantelirouhetta
1
rkl
kardemummaa
Muruseos päälle:
100
g
margariinia (tai voita)
1
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Kuutioi kuoritut porkkanat ja paista ne pannulla öljy-voiseoksessa hunajan, kookosmaidon, mantelirouheen ja kardemumman kanssa (n. 10 min).

  2. Kaada seos voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Sulata rasva, sekoita siihen muruseoksen muut aineet. Levitä seos porkkana-halvan päälle.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljarahkan tai kermaviilin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.