Kevään juhliin ja muutenkin herkkuhetkiin sopivat lehtitaikinasta leivotut kukat, sillä juhlaleivonnaisten ulkonäköön kannattaa aina satsata.
Teet kukat siten, että leikkaat neliöiden kulmiin viillot ja nostat kulmat ylös "kukaksi" täytteen päälle, muista nipistää hyvin kiinni – kostutetuin sormin.
Tässä täytteeksi on tehty maustettu jauhelihatäyte, myös broilerin jauheliha käy.
Ainekset 30-32 annosta
Ohje
-
Ota taikinalevyt sulamaan. Valmista täyte niiden sulaessa. Hienonna purjosipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä riisin kanssa. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua n. 10 min.
-
Ruskista sillä aikaa jauheliha erikseen pannulla. Lisää riisin joukkoon ruskistettu jauheliha, ananasmurska ja herkkusienipalat liemineen sekä paprikakuutiot. Anna kypsyä vielä n. 10 min. Lisää lopuksi sulatejuusto ja fariinisokeri, mausta sopivaksi.
-
Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Mikäli käytät torttu- tai voitaikinalevyjä, kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi, siten että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä. Voitele taikinaneliöt vedellä ja laita kullekin n. 1 rkl täytettä.
-
Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni. Voit valmistaa myös kolmion mallisia pasteijoita, jolloin ne kannattaa voidella munalla.
-
Ripottele kukkien keskelle tai kolmioiden päälle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
VINKKI: Mikäli täytettä jää yli, laita loppu täyteestä erikseen uuninkestävään annosvuokaan ja paista sellaisenaan. Nauti vaikka tortillojen tai rieskojen täytteenä, munakkaan kanssa tai sellaisenaan.