Valmista täyte levyjen sulaessa. Puolita sulaneet levyt neliöiksi ja jaa täyte neliöille.

Pasteijat voi muotoilla nyyteiksi, kolmioiksi tai muuhun haluamaasi muotoon.

Lehtevän leivonnaisen saumat tulee kostuttaa vedellä ja nipistää hyvin yhteen, jotta saumat eivät aukea paistettaessa.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
1
tlk
tonnikalaa öljyssä (sitruuna-pippurimaustettua, 185 g)
tl
suolaa, jos tonnikala maustamatonta)
(2
tl
sitruunamehua, jos tonnikala maustamatonta)
(1
tl
sitruunapippuria, jos tonnikala maustamatonta)
2
kesäsipulia varsineen tai 3 salottisipulia
n. ½
dl
hienonnettua tilliä
1
dl
vihreitä kivettömiä oliiveja tai pieniä kapriksia
2
rkl
makeaa chilikastiketta
Voitelu:
1
kananmuna

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia).

  2. Valmista täyte. Hienonna tonnikala kulhossa ja mausta, mikäli se ei ole valmiiksi maustettua. Hienonna sipulit ja tilli pieneksi silpuksi. Pilko oliivit tai kaprikset pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi, mausta vielä chilikastikkeella. Tarkista sopiva maku – täyte se olla melko voimakkaan makuista, sillä pasteijataikina miedontaa sen makua.

  3. Jaa taikinalevyt kahtia neliöiksi ja annostele kunkin neliön keskelle reilu 1 rkl täytettä.

  4. Nosta neliön kulmat ylös suppuun keskelle kostutetuin sormin tai taittele pasteijat kolmioiksi. Sulje pasteijat huolellisesti nipistellen sormin. Voitele ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.