Taikinapalojen kulmia kannattaa kaulita hiukan pidemmiksi , nyyteistä tulee näin tiivimpiä
Valmista täyte levyjen sulaessa. Puolita sulaneet levyt neliöiksi ja jaa täyte neliöille.
Pasteijat voi muotoilla nyyteiksi, kolmioiksi tai muuhun haluamaasi muotoon.
Lehtevän leivonnaisen saumat tulee kostuttaa vedellä ja nipistää hyvin yhteen, jotta saumat eivät aukea paistettaessa.
Ainekset 10 annosta
Ohje
-
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia).
-
Valmista täyte. Hienonna tonnikala kulhossa ja mausta, mikäli se ei ole valmiiksi maustettua. Hienonna sipulit ja tilli pieneksi silpuksi. Pilko oliivit tai kaprikset pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi, mausta vielä chilikastikkeella. Tarkista sopiva maku – täyte se olla melko voimakkaan makuista, sillä pasteijataikina miedontaa sen makua.
-
Jaa taikinalevyt kahtia neliöiksi ja annostele kunkin neliön keskelle reilu 1 rkl täytettä.
-
Nosta neliön kulmat ylös suppuun keskelle kostutetuin sormin tai taittele pasteijat kolmioiksi. Sulje pasteijat huolellisesti nipistellen sormin. Voitele ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Taikinapalojen kulmia kannattaa kaulita hiukan pidemmiksi , nyyteistä tulee näin tiivimpiä