• Cannellonit ovat esikeitettyjä suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä putket perinteisesti jauhelihatäytteellä ja paistamalla uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
  • Tässä idea kevyemmälle täytteelle eli tonnikalaa, raejuustoa, sieniä ja pakastemaissia.
  • Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle annosta

Tonnikala-sienitäyte:
2
sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
3-4
valkosipulinkynttä
200
g
kevyttuorejuustoa tai kermaviiliä
300
g
tonnikalaa vedessä (2 tlk)
200
g
ryöpättyjä sieniä
200
g
maissia (esim. pakaste)
2-3
dl
vettä
1
kalaliemikuutio tai 1 rkl kalafondia
2-3
rkl
GoGreenin salsakastiketta
1
tl
sitruunapippuria
1
tl
rakuunaa
1
dl
tuoretta tillisilppua
200
g
raejuustoa
Päälle:
dl
ruokakermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
100
g
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Valmista tonnikala-sienitäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista mieleinen maku.
  2. Laita täytettä cannelloni-putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
  3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloni-paistosta 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.