Cannellonit ovat esikeitettyjä suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä putket perinteisesti jauhelihatäytteellä ja paistamalla uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
Tässä idea kevyemmälle täytteelle eli tonnikalaa, raejuustoa, sieniä ja pakastemaissia.
Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).
Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle annosta
Valmista tonnikala-sienitäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista mieleinen maku.
Laita täytettä cannelloni-putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloni-paistosta 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.
VINKKI: Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).
Kommentteja ja keskustelua