Kuorrutuskastike tuo mehevyyttä ruokaan, erilaisin juustoin saat siihen vaihtelua ja voit vaikuttaa myös paistoksen keveyteen, kun valitset vähärasvaista juustoa.
Keitä Sydän Makaroneja kiehuvassa vedessä "al dente", pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan.
Lisää sekaan haluamasi merelliset ainekset.
Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa kermamaito koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon pieneen nestemäärään sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen saostua, mausta.
Kaada kastike vuokaan makaroni-kalaseoksen päälle ja painele kastiketta vielä seokseen sekaan. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.
VINKKI: Kokeile myös muilla kuitupitoisilla makaroneilla: Myllyn Paras Kukka- tai Täysjyvä Fusilli Makaronilla.
Lisään kastikkeen joukkoon aina joko aurajuustoa tai fetaa ja pinnalle reilusti juustoraastetta. Ei ehkä terveellisin vaihtoehto, mutta mielettömän hyvä sellainen!