Keitä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, kaada lävikköön, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat noin neljän sentin pätkinä kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla.
Nosta kypsät parsat varovasti reikäkauhalla runsaaseen kylmään veteen jäähtymään. Valuta talouspaperin päällä ja pilko paloiksi. Ota nuppuosat erikseen koristelua varten.
Suikaloi päärynät ja kostuta ne sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja tarkista maku. Tarjoa kastike joko salaattiin sekoitettuna tai erikseen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen
Kommentteja ja keskustelua