Ainekset pääruoaksi 4:lle tai alkuruoaksi 6:lle annosta

1
l
vettä
1
tl
mineraali- tai yrttisuolaa
Lisäksi:
1
ruukku jääsalaattia
500
g
vihreää parsaa keitettynä
2-3
päärynää
2
rkl
sitruunamehua
300
g
savulohta tai -siikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja (n. 250 g)
Kastike:
½
dl
sitruunamehua
½
dl
rypsiöljyä
rkl
makeaa soijakastiketta
1
tl
hienoksi silputtua tuoretta inkivääriä
1
tl
sokeria
½
tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Keitä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, kaada lävikköön, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.

  2. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat noin neljän sentin pätkinä kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla.

  3. Nosta kypsät parsat varovasti reikäkauhalla runsaaseen kylmään veteen jäähtymään. Valuta talouspaperin päällä ja pilko paloiksi. Ota nuppuosat erikseen koristelua varten.

  4. Suikaloi päärynät ja kostuta ne sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja tarkista maku. Tarjoa kastike joko salaattiin sekoitettuna tai erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.