Kesään kuuluu viili.

Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös aina kaapista löytyvät kaurahiutaleet sopivat tähän!

Ainekset 1:lle annosta

2
dl
(laktoositonta) viiliä (1 prk)
2-3
rkl
mustikoita tai mustikkahilloa tms. marjoja
1
tl
sokeria

Ohje

  1. Käytä kaupan viiliä tai voit tehdä viilin myös itse: Laita annosmaljaan 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii, sekoita puhtaalla lusikalla hyvin, peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.

  2. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera. Viili säilyy jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.