Käytä kaupan viiliä tai voit tehdä viilin myös itse: Laita annosmaljaan 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii, sekoita puhtaalla lusikalla hyvin, peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera. Viili säilyy jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.
On todella parasta viiliä kun itse tekee. Äitini opetti noin kuusikymmentä vuotta sitten. Itse tehty viili on kesän kohokohta, en tee sitä koskaan talvella. Viili kuuluu kesään.