Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkataikinaan.

Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pizzapohjan myös itse.

Täytteeksi sopivat kesän tuoreet kasvikset, kantarellit tai muut alkukesän sienet, muikut jne.

Ainekset 1 iso tai 4 pientä pitsaa annosta

Täyte:
n.6
tomaattia
1-2
rkl
oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
1
tl
rakuunaa
½-1
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkukkakaali
1
kesäsipulinippu varsineen
n.1
l
kantarelleja, lampaankääpää tms.
½
kesäkurpitsa tai 2-3 porkkanaa
(1
chilipalko hienonnettuna)
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2-3
dl
pizzjuustoraastetta
tuoreita basilikanlehtiä

Ohje

  1. Levitä/kauli taikina mahdollisimman suureksi (30 cm halkaisija) ohueksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle hienoksi hakatut tomaatit, mausteet, kukkakaalin nuput, viipaloidut sipulit, sienet ja kesäkurpitsa sekä halutessa chiliä tai muikkuja tms.

  2. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Koristele tuorein basilikanlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.