Mahtavat kanapullat maistuvat mintulta. Suuntuntumaa tuovat japanilaiset pankojauhot, joita löydät kaupasta etnisten ruokatavaroiden hyllystä. Piristeeksi pyöryköille ja kauraiselle rakettipastalle valmistuu vaivatta rouhean vinegretin oloinen feta-juustokastike.
 

Ainekset 4:lle annosta

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
suolaa ja mustapippuria
1
pieni sipuli
dl
pankojauhoja
½-1
dl
tuoretta yrttisilppua, esim. oregano
2
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
700
g
broilerijauhelihaa
1
ruukku minttua, lehdet hienonnettuna
oliiviöljyä pyöryköiden penslaamiseen
Kastikkeeseen:
1
pieni salottisipuli hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
150
g
feta-juustoa

Ohje

  1. Raasta kesäkurpitsa ja sipuli kulhoon raastimen karkealla terällä.

  2. Lisää kulhoon pankojauhot, kumina, chili ja suola. Sekoita. Lisää jauheliha ja minttu. Sekoita käsin niin, että kaikki ainekset levittäytyvät massaan tasaisesti.

  3. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pullia (koko on vapaa) ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Penslaa pyörykät oliiviöljyllä.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä ja ruskistuneet. Voit samalla vaivalla kypsytellä uunissa lisukkeeksi viipaloitua kesäkurpitsaa.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kun pyörykät alkavat olla kypsiä

  6. Sekoita pienessä kulhossa kastikkeeksi hienonnettu salotti, oliiviöljy, sitruunamehu ja feta. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  7. Tarjoa pyörykät ja pasta feta-kastikkeen kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.