Mahtavat kanapullat maistuvat mintulta. Suuntuntumaa tuovat japanilaiset pankojauhot, joita löydät kaupasta etnisten ruokatavaroiden hyllystä. Piristeeksi pyöryköille ja kauraiselle rakettipastalle valmistuu vaivatta rouhean vinegretin oloinen feta-juustokastike.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Raasta kesäkurpitsa ja sipuli kulhoon raastimen karkealla terällä.
-
Lisää kulhoon pankojauhot, kumina, chili ja suola. Sekoita. Lisää jauheliha ja minttu. Sekoita käsin niin, että kaikki ainekset levittäytyvät massaan tasaisesti.
-
Pyörittele massasta kostutetuin käsin pullia (koko on vapaa) ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Penslaa pyörykät oliiviöljyllä.
-
Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä ja ruskistuneet. Voit samalla vaivalla kypsytellä uunissa lisukkeeksi viipaloitua kesäkurpitsaa.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kun pyörykät alkavat olla kypsiä
-
Sekoita pienessä kulhossa kastikkeeksi hienonnettu salotti, oliiviöljy, sitruunamehu ja feta. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
-
Tarjoa pyörykät ja pasta feta-kastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua