• Klassinen kesäkeitto kuuluu ehdottomasti kesään.
  • Maalla aineksia voi valita sitä mukaa mitä on saatavilla omasta takaa; kaupungissa valinnan voi tehdä kesätorilta.
  • Älä keitä kesäkasviksista tehtävää keittoa liikaa, jotta kasvikset pysyvät napakoina. Tarjoile Myllyn Paras -pasteijoiden kanssa.

Ainekset 4:lle annosta

1
sipulinippu varsineen
1
porkkananippu
½
l
varhaisperunoita lohkoina
1
kukkakaali lohkoina
2-3
dl
sokeriherneen litteitä palkoja
n.½
l
vettä
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
ripaus sokeria
½
l
maitoa
tl
valkopippuria
persiljaa tai tilliä

Ohje

Leikkaa sipuli varsineen renkaiksi. Pese porkkanat ja perunat harjalla huolellisesti. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Huuhdo kukkakaali ja leikkaa kantaosa ja lehdet paloiksi. Jaa kukkaosa nupuiksi käsin irrottamalla. Pilko herneenpalot.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon vähän suolaa ja voita. Kaada joukkoon sipulit, porkkanat, kukkakaalin kantaosa ja perunat ja keitä viitisen minuuttia. Lisää kukkakaalin nuput ja herneenpalot. Kypsennä 5-10 minuuttia, eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi. Varo, ettei maito kiehahda yli. Mausta keitto ja lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä.

Nauti keitto Myllyn Paras Kasvis-Juustopasteijoiden kera. Myllyn Paras Kasvis-juustopasteijat (9 kpl): Laita haluamasi määrä pasteijoita pellille. Pasteijoita ei tarvitse sulattaa ennen paistamista. Voit halutessasi voidella pasteijat kananmunalla ja ripotella pinnalle kurpitsansiemeniä, kuminaa, unikonsiemeniä tms. tai voit paistaa pasteijat sellaisenaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.