Piiraiden pyttäri, johon voit huoletta latoa kaikenlaista kauden kasvista. Mitä enemmän sitä maukkaampaa.

Ainekset 8 annosta

2
kananmunaa (huoneenlämpöistä)
3
rkl
parmesaania
1
tl
raastettua sitruunan kuorta
1
tl
rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
2
dl
mascarponea
200
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
200
g
broccolinia suupaloiksi pilkottuna
200
g
lehtikaalia suikaloituna ja ryöpättymä
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
tuoretta timjamia
extra-virgin oliiviöljyä
Yrttejä ja limelohkoja koristeluun

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla neliöksi. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti viillot parin sentin päähän reunoista. Painele taikinaan reikiä haarukalla. Esipaista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Vatkaa munat, parmesaani, sitruunan kuoriraaste ja rosmariini yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan mascarpone.
  3. Levitä täyte tasaisesti esipaistetutn taikinan päälle veitsellä rajatulle alueelle. Asettele kasvikset nätisti tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele päälle ruohosipulia ja timjamia. Viimeistele lirauksella oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Koristele mikroyrteillä ja tarjoa limelohkojen kanssa.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.