Pizzailta tuo piristystä arki-iltaan koko perheelle (tai kaveriporukalle).
Pizzajauhoilla pizzataikinasta ei tule niin venyvää, vaan siitä on helpompi leipoa pyöreitä pizzasia.
Täytevaihtoehtoja: liha tai kana, katkarapu, kasvis ja sieni. Kuuma uuni, höyryä uuniin jos mahdollista (vesikuppi uunin pohjalle) -> rapea pizza.
Ainekset 4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa annosta
Ohje
-
Pizzapohja: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Jaa taikina 4-6 palaan, pyöritä ne pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 16 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.
-
Tomaattikastike: Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Tai käytä valmista, maustettua tomaattimurskaa, jonka valutat.
-
Levitä tomaattikastike hyvin kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele tomaattikastikkeen päälle valitsemasi täytteet ja viimeiseksi juustoraaste.
-
Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa n. 10-15 min riippuen pizzan koosta.
VINKKI: Jos haluat käyttää kaikki 4 täyteideaa, tee jokaista täytettä vain ¼ annosta!
Kommentteja ja keskustelua