Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle annosta

Kasvismosaiikki:
2
rkl
voita + rypsiöljyä
1
iso sipuli
4-6
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa tai punajuurta
1
fenkoli
200
g
parsakaalia, herneitä tai papuja
(150
g
ryöpättyjä sieniä)
400
g
tomaatteja pieneksi hakattuna murskana (tai 1 tlk säilyketomaatteja)
2
dl
kasvislientä (tai vettä + 1 rkl kasvisfondia)
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
½
dl
tuoretta rosmariinia tai rakuunaa (tai 1 rkl kuivattua)
dl
maustettu ruokakerma Auraa tai Mustapekkaa (Valio)
Päälle:
1
dl
Polar- tai parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan "al dente". Valuta lävikössä kylmällä vedellä.
  2. Valmista kasvismosaiikki. Kuutioi kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paista niitä voi-öljyseoksessa kasarissa tai isolla pannulla n. 10 min ilman tomaatteja. Jos käytät tuoreita sieniä, ryöppää ne erikseen ennen kuin lisäät seokseen.
  3. Lisää kasariin tomaattikuutiot, kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää maustettu kerma. Kaada keitetty pasta voideltuun, isoon uunivuokaan ja päälle kasvismosaiikki. Sekoita ne hyvin keskenään. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. 

VINKKI: Saat ruoasta täyteläisemmän, kun lisäät seoksen joukkoon 200 g sinihomejuustoa tai pippurijuustoa nokareina. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.