Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 4:lle, n. 8 kpl annosta
Taikina Lettu- ja vohvelijauhoista:
(1
tl
spirulinajauhetta)
6
dl
vettä
1
muna
tai taikina itse tehden (maidoton):
5½
dl
kauramaitoa
(1
tl
spirulinajauhetta)
2
munaa
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Kasvistäyte:
3-4
salottisipulia
150
g
fenkolia
1½
dl
aurinkokuivattua tomaattia öljyineen
150
g
kesäkurpitsaa
100
g
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
50
g
rucolaa
100
g
tuorejuustoa, aurinkokuivattu tomaatti- tai vegaanista tuorejuustoa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua pippurisekoitusta
tuoretta oreganoa
Paistamiseen:
margariinia tai voita
Ohje
- Mikäli haluat vihreitä kreppejä, sekoita spirulinajauhe lettu- ja vohvelijauhoihin. Vispaa jauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota.
- Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot (joihin spirulinajauhe on sekoitettu), munat, suola ja rasva. Anna turvota.
- Valmista turvotuksen aikana täyte: Kuori ja hienonna sipulit ja fenkoli. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pannulle ja kuutioi tomaatit.
- Kuumenna öljy ja laita siihen sipuli- ja fenkolisilppu paistumaan. Kuutioi kesäkurpitsa ja pilko sienet, lisää ne pannulle. Anna paistua hetki ja lisää aurinkokuivatut tomaattipalat ja rucola, anna kuumentua. Lisää sekaan tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi täytteeksi. Ota täyteseos pois liedeltä.
- Paista letut isoiksi, ohuiksi räiskäleiksi molemmilta puolilta lettu- tai paistinpannulla tai kesällä ulkona muurinpohjapannulla.
- Laita täytettä lettujen keskelle ja nosta reunat päälle niin, että letusta syntyy kirjekuorimainen tasku.
VINKKI: Voit vaihdella kasvistäytteitä saatavuuden ja makujesi mukaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua