Ainekset 4:lle, n. 8 kpl annosta

Taikina Lettu- ja vohvelijauhoista:
(1
tl
spirulinajauhetta)
6
dl
vettä
1
muna
tai taikina itse tehden (maidoton):
dl
kauramaitoa
(1
tl
spirulinajauhetta)
2
munaa
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Kasvistäyte:
3-4
salottisipulia
150
g
fenkolia
dl
aurinkokuivattua tomaattia öljyineen
150
g
kesäkurpitsaa
100
g
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
50
g
rucolaa
100
g
tuorejuustoa, aurinkokuivattu tomaatti- tai vegaanista tuorejuustoa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua pippurisekoitusta
tuoretta oreganoa
Paistamiseen:
margariinia tai voita

Ohje

  1. Mikäli haluat vihreitä kreppejä, sekoita spirulinajauhe lettu- ja vohvelijauhoihin. Vispaa jauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota.
  2. Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot (joihin spirulinajauhe on sekoitettu), munat, suola ja rasva. Anna turvota.
  3. Valmista turvotuksen aikana täyte: Kuori ja hienonna sipulit ja fenkoli. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pannulle ja kuutioi tomaatit.
  4. Kuumenna öljy ja laita siihen sipuli- ja fenkolisilppu paistumaan. Kuutioi kesäkurpitsa ja pilko sienet, lisää ne pannulle. Anna paistua hetki ja lisää aurinkokuivatut tomaattipalat ja rucola, anna kuumentua. Lisää sekaan tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi täytteeksi. Ota täyteseos pois liedeltä.
  5. Paista letut isoiksi, ohuiksi räiskäleiksi molemmilta puolilta lettu- tai paistinpannulla tai kesällä ulkona muurinpohjapannulla.
  6. Laita täytettä lettujen keskelle ja nosta reunat päälle niin, että letusta syntyy kirjekuorimainen tasku.

VINKKI: Voit vaihdella kasvistäytteitä saatavuuden ja makujesi mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.