Tähän paistokseen sopivat sekä tuoreet että pakastetut marjat. Erityisesti keväällä kun pakastinta tyhjennetään uutta satoa varten, paistokset ovat suosittuja.
Marjapaistos on hyvä jälkiruoka, siinä voi käyttää täysjyväviljaa eli tummaa vehnäjauhoa ja täysjyväruisjauhoja sekä täysjyväruis ja -kaurahiutaleita sekä marjoja.
Muruseos tuo makua paistoksen pintaan. Herkutteluhetkinä paistoksen kanssa pieni määrä jätskiä on paikallaan tai isompi määrä ja kunnon ulkoilulenkki.
Ainekset paistovuoallinen, halkaisija 25-28 cm annosta
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun ja hiutaleilla leivitetyn paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle marjat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai muita marjaseoksia.
Kokeilin yhdistelmällä ruisjauhoja, ruokokidesokeria ja 2 pussillista pakastepuolukoita täytteeseen. Riitävän makeaa tuli aikuisen makuun. Lapsille jäätelö pyöristää makua, niin ainakin meillä.
Oi mikä resepti. En ole edes ehtinyt vielä toteuttaa, mutta ohjeen ainekset vaikuttavat erittäin hyviltä vaihtoehdoilta-rukiista sen olla pitää :) Ja terveellisillä puolukoilla voi höystää. Kiitokset taas tästäkin oivallisesta ohjeesta! Upea idea tuo pikakaura-ruishiutale -niitä pitää hankkia oitis.
Terv. Eini