Varaudu timanttiseen makuelämykseen: tämä kantarellipizza ei ole mikä tahansa lätty, vaan se on ansainnut Kotikokki-reseptikilpailun kunniamaininnan. Kantarellien herkkä metsäinen maku tulee hienosti esiin pekonin rinnalla.
Tiesitkö, että monien sienilajikkeiden makuaineet ovat rasvaliukoisia? Siksi sieniruokiin tarvitaan rasvaa, joka tähän kantarellipitsaan tulee pekonista ja juustosta.
Pitsapohjaa rikastaa nokkonen, jossa on paljon rautaa. Jollet halua käyttää nokkosta, tai sitä ei ole saatavilla, voit jättää sen pois.
Toinen taikinaan luonnetta tuova elementti on ruis. Jos olet tavallisemman pitsan ystävä, voit käyttää ruisjauhojen sijasta koko jauhomäärän verran vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja.
Ainekset 4-8:lle annosta
Ohje
- Lisää hiiva lämmitettyyn veteen. Lisää merisuola, kuivatut nokkoset ja öljy, sekoita. Lisää jauhot osissa ja sekoita puuhaarukalla. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman puolikarkeita vehnäjauhoja ja pyörittele käsin taikinasta pallo. Anna nousta lämpimässä liinan alla noin 30 minuuttia ja kauli mahdollisimman ohueksi.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista täyte. Viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat ja pilko kantarellit. Leikkaa paloiksi myös artisokansydämet, punasipuli ja valkosipuli. Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjalle ja asettele päälle kasvikset, pekonisiivut, pinaatin lehdet ja mausteet. Sirottele juustoraastetta mielesi mukaan pizzan päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 min (riippuen uunista).
VINKKI: Voit luonnollisesti valmistaa pizzapohjan myös Myllyn Parhaan durumvehnäjauhoista. Saitko runsaan kanttarellisadon? Kokeile myös herkullista kantarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!
Kommentteja ja keskustelua