Sienistä saa ihanaa pastaruokaa. Paina spagetit kiehuvaan veteen niin, että ne painuvat kokonaan veden alle. Veden tulee kiehua koko spagetin kypsymisen ajan, jotta spagetin pinta pysyy hyvänä.
Pekaanipähkinällä saat uutta makua sienipastaan. Sen voi myös jättää pois, jos on esimerkiksi allerginen pekaanipäkinöille.
Laita vesi kiehumaan, lisää suola ja paina kiehuvaan veteen spagetit niin, että ne painuvat kokonaan veden alle. Kypsymisaika n. 8 min. Valuta lopuksi lävikössä.
Spagetin kiehuessa paista pannulla sienet ja sipulisilppu. Lisää pippuri, suola, pilkotut pähkinät ja tuorejuusto. Lisää seos keitetyn pastan joukkoon tai suurusta kastikkeeksi hiivaleipäjauhoilla.
Tarjoile sellaisenaan tai esim. hyvän pihvin ja raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI: Myöhemmin syksyllä voit korvata kantarellit suppilovahveroilla ja talvella viljellyillä sienillä. Saitko paljon kantarelleja? Kokeile myös ihanaa kanttarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!
Tämä on ollut perheemme ehdoton lempiruoka jo kymmenisen vuotta. Nopea, helppo, täydellisesti yhteensopivat maut, ei liikaa raaka-aineita. Kiitos tästä reseptistä!
t. Riikka Järvenpäästä