tuoreita kantarelleja (=1-1½ dl keitettynä tai n. ⅓-⅖ dl kuivattuna)
1-2
sipulia varsineen
1
tl
mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
1
dl
pieniä kapriksia
100
g
kantarellituorejuustoa
2
dl
sipulinmakuista hapan(ruoka)kermaa
2
munaa
Ohje
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa.
Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita kermavalmiste ja munat.
Levitä pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
VINKKI: Voit käyttää kapristen tilalla tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta tai puna- tai valkoapilaa. Löysitkö runsaan kantarellisadon? Kokeile myös herkullista kanttarellipiirakkaa, jonka taikinassa maistuu peruna. Klassisiin kanttarelliresepteihin kuuluu tietenkin myös ihana kanttarellikastike.
Herkullinen resepti, jos ymmärtää jättää mineraalisuolan pois. Muuten tulee hurjan suolainen viritys. Suolaa on riittävästi kapriksissa, juustossa ja sipulikermassa.