Risotto-metodilla kypsyvän kasvisriisipilahvin salainen ainesosa on vermutti, joka kohottaa tämän ensivilkaisulla arkiselta tuntuvan ruuan varsin juhlavaksi herkuksi. Paistetut katka- tai tiikeriravut ovat pilahville erinomainen kumppani, mutta hyvin maistuu ilmankin.
Lisää valkosipuli ja chililastut. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää pilkotut tomaatit. Paista vielä pari minuuttia ja lisää riisi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada mukaan vermutti. Kun neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä, lisää mukaan kalaliemi ja anna kuplia, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
Kun riisi alkaa olla melkein kypsää, paista katkaravut toisella pannulla kuumassa öljyssä pinkin punertaviksi. Mausta ravut suolalla ja pippurilla.
Yhdistä ravut ja riisi. Ripottele päälle tuoretta minttua ja fetaa. Nauti heti.
Kommentteja ja keskustelua