Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoista tai Riisi+Ohrasta valmistuu nopeasti maukas pilahvi. Pilahvi tarkoittaa yleensä riisipohjaista ruokaa, joka valmistetaan öljyssä kuullottamalla.

Ohratuotteet ovat hyvä ja ravitseva vaihtoehto, joten riisi on helposti korvattavissa ohrasuurimoilla. Ohra sisältää runsaasti kuitua, josta suurin osa on liukoista ravintokuitua, beetaglukaania. Esikypsytetyt Kokonaiset Ohrasuurimot kypsyvät noin puolessa tunnissa, Irtonainen Riisi+Ohra 20 minuutissa.

Parsakaalinuput saa kauniisti irti saksilla, samaten taatelin ja viikunan pilkkoo helpoiten saksilla.

Ohjeella syntyy kevyt kasvisruoka tai lihasuikaleita lisäämällä tuhdimpi liha-kasvispilahvi.

Ainekset 6:lle, noin 200 kcal/annos annosta

1
rkl
rypsiöljyä
250
g
porkkanaa (3 kpl)
250
g
punasipulia
1-2
kpl
valkosipulinkynttä
1
l
vettä
1
rkl
kasvisfondia
½
tl
mustapippurirouhetta
300
g
parsakaalia
1
dl
kuivattuja viikunoita
1
dl
taateleita
persiljaa tai muita tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Kuumenna öljy padassa.

  2. Lisää ohrasuurimot, porkkana suikaleina, punasipulit renkaina sekä murskattu valkosipuli. Kuullota näitä hetki.

  3. Lisää vesi ja mausteet. Odota, että vesi kiehahtaa.

  4. Anna kypsyä 20 min (Riisi+Ohran 10 min). Lisää pilkottu parsakaali. Anna kypsyä 10 min. Lisää lopuksi joukkoon viikunan ja taatelin palat.

  5. Mausta tuoreella yrtillä.

VINKKI: Jos haluat tuhdimman ruoka-annoksen, voit lisätä kypsymään 400 g suikalekalaa, -kanaa tai -lihaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.