Tämä ruoka tehdään kuten lasagne, eli liha- ja valkokastikkeella, mutta ruoasta tulee rakenteeltaan pehmeämpää, kun se tehdään spagetista (esim. reseptikuvassa käytetty Raketti Spagetti on oikein mainio tähän ruokaan).
Perinteisesti lasagneen käytetyn jauhelihan tilalla käytetään kanasuikaleita tai kanajauhelihaa.
Tätä spagettivuokaa lastenkin on helppo syödä.
Valmistuu nopeammin kuin perinteinen lasagnelevyistä tehty lasagne.
Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6-8:lle annosta
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
Päälle:
1-2
dl
juustoraastetta
Ohje
Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”.
Valmista kanakastike. Paista kanasuikaleet tai -jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, tomaattimurska, valkosipuli, kanaliemi ja herneet. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
Valmista valkokastike. Sulata rasva, lisää jauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, mausta ja lisää juustokuutiot.
Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet kanakastikkeesta ja sen päälle puolet spageteista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Painele tasaiseksi.
Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 25–35 min.