• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. 
  • Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.
  • Rauman Lukon Ville Nieminen ja Jonne Virtanen ottivat toisistaan mittaa tämän pastaruoan tekemisessä, katso video ohjeen alta!

Ainekset uunivuoallinen, 6-8:lle tai 4 lätkänpelaajalle annosta

Kanatäyte:
2
rkl
rypsiöljyä
2
porkkanaa
2
sipulia
400
g
hienoksi hakattua kanan- tai broilerin lihaa (broilerimurua)
1
rkl
vahvaa currytahnaa
200
g
tuoretta pinaattia tai nokkosta
200
g
mustapippurituorejuustoa
Päälle:
6
tomaattia
1-2
tl
mustapippuria
Valkokastike:
50
g
voita
6
dl
(kookos)maitoa
100
g
emmental-tyyppistä juustoraastetta
1
tl
muskottipähkinää

Ohje

  1. Paista isolla pannulla tai kasarissa öljyssä pieneksi kuutioitua porkkanaa, hienonnettua sipulia ja melko hienoksi hakattua kanan- tai broilerin lihaa. Mausta currytahnalla ja lisää hakattu pinaatti joukkoon. Lisää pannulle mustapippurituorejuusto ja anna sen sulaa täytteen joukkoon. Ota pannu pois liedeltä.

  2. Hakkaa tomaatit hienoksi ja mausta mustapippurilla. Valmista paistoksen päälle valkokastike, voit käyttää tavallista maitoa tai kookosmaitoa makusi mukaan. Työnnä täytettä pastaputkien sisään tavallisella veitsellä työntäen.

  3. Lado täytetyt putket kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle itse hakattu tomaattimurska ja valkokastike. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.

VILLE NIEMISEN VINKKI: Laita hakattu tomaattiseos vasta valkokastikkeen päälle, niin saat kauniin lopputuloksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.