- Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
- Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.
- Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.
- Rauman Lukon Ville Nieminen ja Jonne Virtanen ottivat toisistaan mittaa tämän pastaruoan tekemisessä, katso video ohjeen alta!
Ainekset uunivuoallinen, 6-8:lle tai 4 lätkänpelaajalle annosta
Ohje
-
Paista isolla pannulla tai kasarissa öljyssä pieneksi kuutioitua porkkanaa, hienonnettua sipulia ja melko hienoksi hakattua kanan- tai broilerin lihaa. Mausta currytahnalla ja lisää hakattu pinaatti joukkoon. Lisää pannulle mustapippurituorejuusto ja anna sen sulaa täytteen joukkoon. Ota pannu pois liedeltä.
-
Hakkaa tomaatit hienoksi ja mausta mustapippurilla. Valmista paistoksen päälle valkokastike, voit käyttää tavallista maitoa tai kookosmaitoa makusi mukaan. Työnnä täytettä pastaputkien sisään tavallisella veitsellä työntäen.
-
Lado täytetyt putket kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle itse hakattu tomaattimurska ja valkokastike. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.
VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.
VILLE NIEMISEN VINKKI: Laita hakattu tomaattiseos vasta valkokastikkeen päälle, niin saat kauniin lopputuloksen.
Kommentteja ja keskustelua