• Suomalaisten suosikkiruokaa on pasta, kana ja ananas.
  • Valmista ruoka Täysjyvä Fusilli Makaroneista, niin kuitua tulee reilusti ja nälkä pysyy parhaiten poissa.
  • Mausta kunnolla, mikäli pidät mausteisista ruoista, sillä iso paistos imee mausteita.
  • Mikäli sinulla on pieni perhe, pakasta loput ja nauti halutessasi myöhemmin.

Ainekset uunivuoallinen, 6-8:lle annosta

2
tlk
ananaspaloja (400/200 g)
Kanakastike:
2
rkl
margariinia tai öljyä
500
g
hedelmä(ananas)marinoituja broilerin fileepaloja
1
ps
pakastesipulikuutioita (200 g) tai 2 sipulia
3-6
valkosipulinkynttä
1
tl
currya
½
tl
inkivääriä
½
tl
valkopippuria
2
tl
rakuunaa
1
kanaliemikuutio
5
dl
vettä (osa voi olla tuoremehua)
1
tlk
ananasmurskaa (200/100 g)
100
g
valkosipulituorejuustoa
n.2
dl
ruoanvalmistuskermaa tai kookoskermaa
Pinnalle:
1-2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä Täysjyvä Fusilli Makaronia kattilassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja kaada makaroni voideltuun uunivuokaan tai lasagnevuokaan. Lisää sekaan ananaspalat.

  2. Paista broileripalat ja sipulit teflon-kattilassa, mausta ja ripottele pintaan vehnäjauhoja, lisää vesi hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää ananasmurska liemineen, tuorejuusto ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min.

  3. Kaada kastike painellen makaronien sekaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.