Voit valmistaa makaronilaatikon muffinivuokiin, esim. silikonisiin tai voideltuihin annosvuokiin.

Voit myös käyttää ihan perinteisiä paperisia vuokia, laita niitä 2 päällekkäin ja tarjoile kuumina annoksina.

Tai kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, saat oikeat gourmet-annokset!

Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.

Ainekset noin 4-6:lle, 8-16 annosta riippuen muffini- tai paistosvuokien koosta annosta

400
g
jauhelihaa
1
iso sipuli
1-2
tl
suolaa
1
tl
currya
½
tl
valkopippuria
3
munaa
7
dl
(laktoositonta) maitoa tai lihalientä

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Sekoita jauhelihaseos ja keitetyt makaronit. Voitele muffinivuoat (jos käytät paperisia vuokia, laita niitä 2 päällekkäin) ja jaa seos vuokiin, älä laita ihan täyteen. Sekoita munat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokiin.
  2. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti vuokien koosta, materiaalista ja paksuudesta riippuen. 

VINKKI: Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.