Kampasimpukat sopivat mainiosti vähän juhlavampaan hetkeen, niitä saa helpoiten pakasteena.

Jos kampasimpukassa on jäljellä sen pieni kiinnike, nyppäise se pois ennen paistamista, koska se voi tuntua suussa vähän sitkeältä.

Voit keittää pastat ajoissa ennen ateriaa.

Halutessa fenkolin tilalla voi keväällä käyttää vihreää parsaa, kuori se ennen kuutiointia.

Mikäli pieniä uuninkestäviä annosvuokia ei ole, voit tehdä ruoat tavallisiin pieniin uunivuokiin (1 kampasimpukoille ja 1 pastalle).

Tässä sekä kampasimpukat että pasta valmistuvat yhtä aikaa nopeasti uunissa.

 

Ainekset 2-4:lle annosta

Kampasimpukat:
250
g
Kampasimpukoita (n. 10 kpl, pakaste)
1
tl
voita
Pasta:
vettä, suolaa
1
tl
voita
Kuorrutuskastike:
3
salottisipulia (tai 1 iso tavallinen sipuli)
3
valkosipulinkynttä
75
g
fenkolia
50
g
voita
½
dl
tuoretta timjamia tai lehtipersiljaa
2
dl
kuohukermaa
½-1
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
1
dl
(lehti)persiljasilppua
1
dl
valkoviiniä
50
g
mustaleima Emmental-juustoa
50
g
parmesaanijuustoraastetta
Lisäksi:
rouhtittua mustapippuria

Ohje

  1. Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan hitaasti jääkaapissa. Valuta sulanut neste pois ja kuivaa simpukat hyvin talouspaperilla. Jaa simpukat pieniin uuninkestäviin voideltuihin annosvuokiin.
  2. Mittaa pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente" (7 minuuttia). Valuta lävikössä. Saat n. 6 dl kypsää pastaa. Jaa pasta pieniin uuninkestäviin voideltuihin annosvuokiin.
  3. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi silpuksi. Puhdista ja hienonna fenkoli pieniksi kuutioiksi.
  4. Sulata voi pannulla, kuullota sipulisilput ja fenkolikuutiot. Lisää kerma ja mausteet, sekoita koko ajan niin, että seos alkaa saostua, lisää vielä viini. Raasta joukkoon juustoa. Säästä raastetta vähän annosten pinnalle.
  5. Jaa kuorrutuskastike sekä kampasimpukka- että pasta-annosten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kaikkia annoksia 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10–15 minuuttia niin, että paistospinnat saavat kaunista ruskistunutta väriä. Mikäli kampasimpukka-annokset eivät saa väriä yhtä nopeasti kuin pasta-annokset, on kampasimpukka-annoksiin jäänyt simpukoista enemmän nestettä, paista tällöin simpukka-annoksia vielä muutama minuutti.
  6. Viimeistele annokset rouhimalla vähän mustapippuria myllystä annosten päälle. Tarjoile annokset heti kuumina valkoviinin kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.