Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hiutaleet. Alusta jauhoilla löysähköksi taikinaksi. Sekoita lopuksi pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan nousta liinan alla puolen tunnin ajan.
Kauli taikina leivinpaperien päällä kahdeksi uunipellinkokoiseksi levyksi, ripottele pinnalle hiutaleita. Anna taikinan nousta puolisen tuntia.
Ruudukoi leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Tarjoile tuorejuuston ja yrttien tai sienisalaatin kanssa.
Resepti:
Jaakko Kolmonen/Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua