Sipuli on edullinen perusraaka-aine, jota löytyy lähes aina kaapin uumenista. Klassisen tarte tatinin tapaan valmistettava piiras on erinomainen iltapala salaatin seuraksi, ja toimii myös lisukkeeksi grillatulle lihalle.

Ainekset 8 annosta

5
pientä keltasipulia
8
valkosipulinkynttä
2
rkl
sokeria
50
g
voita
½
dl
siideri- tai omenaviinietikkaa
5
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulit.
  2. Varaa uuninkestävä paistinpannu tai vuoka kypsennysastiaksi. Paahda sokeri kuparin ruskeaksi paistinpannulla. Lisää voi ja viinietikka. Anna kiehahtaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista siirappia.
  3. Aseta puolitetut sipulit ja valkosipulit pannulle leikkuupinta alaspäin. Lisää timjaminoksat ja laakerinlehti. Anna sipulien hautua pannulla miedolla lämmöllä  noin 15 minuuttia ja nosta pois liedeltä.
  4. Kauli kohmeinen taikina ja taittele sipulien päälle astian reunoille saakka. Paista 220-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa jäähtynyt piiras tarjoiluastiaan.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.