Haettu sivustolta 22.2.2025
Sipuli on edullinen perusraaka-aine, jota löytyy lähes aina kaapin uumenista. Klassisen tarte tatinin tapaan valmistettava piiras on erinomainen iltapala salaatin seuraksi, ja toimii myös lisukkeeksi grillatulle lihalle.
Ainekset 8 annosta
5
pientä keltasipulia
8
valkosipulinkynttä
2
rkl
sokeria
50
g
voita
½
dl
siideri- tai omenaviinietikkaa
5
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
Ohje
- Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulit.
- Varaa uuninkestävä paistinpannu tai vuoka kypsennysastiaksi. Paahda sokeri kuparin ruskeaksi paistinpannulla. Lisää voi ja viinietikka. Anna kiehahtaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista siirappia.
- Aseta puolitetut sipulit ja valkosipulit pannulle leikkuupinta alaspäin. Lisää timjaminoksat ja laakerinlehti. Anna sipulien hautua pannulla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja nosta pois liedeltä.
- Kauli kohmeinen taikina ja taittele sipulien päälle astian reunoille saakka. Paista 220-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa jäähtynyt piiras tarjoiluastiaan.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua