Sipuli on edullinen perusraaka-aine, jota löytyy lähes aina kaapin uumenista. Klassisen tarte tatinin tapaan valmistettava piiras on erinomainen iltapala salaatin seuraksi, ja toimii myös lisukkeeksi grillatulle lihalle.
Varaa uuninkestävä paistinpannu tai vuoka kypsennysastiaksi. Paahda sokerikuparin ruskeaksi paistinpannulla. Lisää voi ja viinietikka. Anna kiehahtaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista siirappia.
Aseta puolitetut sipulit ja valkosipulitpannulle leikkuupinta alaspäin. Lisää timjaminoksat ja laakerinlehti. Anna sipulien hautua pannulla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja nosta pois liedeltä.
Kauli kohmeinen taikina ja taittele sipulien päälle astian reunoille saakka. Paista 220-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa jäähtynyt piiras tarjoiluastiaan.
Kommentteja ja keskustelua