Mämmin ystävät kokeilevat mämmiä moneen muuhunkin, kuten tässä mämmimousseen, joka sopii esim. raikkaiden marjojen kanssa kääretortun täytteeksi.

Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja.

Käytä mämmimoussea myös muiden leivonnaisten täytteeksi, esim. kypsäksi paistetun piirakkapohjan päälle kera marjojen.

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
kananmunaa
1
dl
(tummaa) sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte (rukiinen mämmimousse):
2
dl
vispautuvaa kermaa (esim. Flora 20 %)
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
dl
tummaa tai fariinisokeria
1
dl
mämmiä
(1-3
rkl
sitruunamehua)
n.5-6
dl
mustikoita tai karpaloita

Ohje

  1. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon hiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kermavalmiste, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot, mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi sitruunamehua.
  4. Levitä mämmimousse ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle marjat. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Koristele marjoin.

VINKKI: Voit nauttia moussea myös sellaisenaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.