(150-300 g) pakastepinaattia tai 250 g pinaatinlehtiä
¾
dl
pinjansiemeniä tai GoGreenin kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
1
sipuli hienonnettuna
2
rkl
öljyä
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
sitruunamehua
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa (rasvapitoisuus vaihtelee 3-22%:n välillä)
Voiteluun:
munaa
Ohje
Huuhtele pinaatinlehdet ja pehmennä niitä 2-3 minuuttia kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmässä vedessä, puserra kuivaksi ja hienonna veitsellä hakaten. Tai sulata pakastepinaatti kohmeiseksi ja valuta ylimääräinen neste pois.
Paahda pinjansiemenet kuumassa paistinpannussa käännellen kullankeltaisiksi. Jos käytät muita siemeniä, paahda myös ne, koska maku tulee entistä herkullisemmaksi.
Kuullota sipuli kuumassa öljyssä paistinpannussa, lisää pinaatti, persilja, sitruunamehu ja mausteet ja sekoita hyvin. Sekoita hyvällä lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää lopuksi valutettu (jos juusto on suolaista liota sitä kylmässä vedessä) murustettu juusto ja paahdetut pinjansiemenet.
Jaa sulanut taikina kahteen osaan tai yhdistä pienempiä levyjä. Kaaviloi puolet taikinasta pohjaksi (30 x 40 cm) ja nosta se pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte sen päälle ja kaaviloi loput taikinasta kanneksi.
Yhdistä reunat hyvin, voitele pinta munalla ja pistele haarukalla ilmareikiä. Kypsennä feta-pinaattipiirakka uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa raasteen tai tomaatti-oliivisalaatin kanssa.
Resepti:
Tämä feta-pinaattipiirakan reseptio on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta, kustantaja WSOY.
Yhdellä pussilla pakastepinaattia tuli turhan sitruunaista omaan makuun. Myös aika suolaista sillä täytemäärällä. Suositan siis laittamaan kaksi pussia pinaattia tai vähentämään fetan määrää ja sitruunaa.
Piirakka saa italialaisen vivahteen, jos jätät siemenet ja sipulin pois ja käytät mozzarellaa! Erityisen maukas siitä tulee, jos pyöräytät pinaatin oliiviöljyssä kuullotetun valkosipulin ja chilin kanssa!