Feta-pinaattipiirakka on helppo valmistaa käyttämällä täytteessä pakastepinaattia ja suurempaa fetapalaa. Saat fetajuustomurua helposti murustamalla suuremman palan käsin hienoksi muruksi. Pakastepinaatti ei vaadi mitään erikoisia esikäsittelyjä, pelkkä sulatus riittää.

Kermaisen täytteen saat maustettua näppärästi kuivatulla yrttisekoituksella, joten tätä feta-pinaattipiirakkaa varten ei tarvitse ostaa tuoreita yrttejä. Nämä pitkään säilyvät raaka-aineet on myös helppo säilyttää kotona. Myös pakasteessa säilyvä Myllyn Paras Pyöreä Piirakkapohja toimii hyvänä vierasvarana, sillä sen käyttö on erittäin helppoa.

Ainekset annosta

Täyte:
1
pss
(150g) pakastepinaattia
150
g
fetajuustoa
2
dl
kermaa
150
g
ranskankermaa
2
kpl
kananmunia
1-2
tl
yrttimaustetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (noin 24-26cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Valmista täyte sulattamalla pakastepinaatti ja murustamalla fetajuusto.
  4. Levitä puolet pakastepinaatista piirakkapohjan päälle ja lisää puolet fetajuustosta.
  5. Sekoita kulhossa kerma, ranskankerma, kananmunat, yrttimauste sekä mustapippuri. Lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja lusikoi teelusikalla pakastepinaattia joka puolelle piirakan päälle.
  7. Sekoita esimerkiksi veitsen kärjellä hieman täytettä, jotta saat pinaattia hieman levitettyä. Murusta päälle vielä fetajuustoa.
  8. Paista feta-pinaattipiirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Voit suojata piirakan pintaa paiston aikana foliolla tai leivinpaperilla.
Resepti:
Taru Vihavainen

Vinkit

Jos haluat tehdä pellillisen feta-pinaattipiirakkaa, voit käyttää esimerkiksi Myllyn Paras Iso Lehtitaikinaa pohjana. Kaulitse taikina uuninpellille hieman ohuemmaksi ja leikkaa viillot taikinan reunoille. Pistele haarukalla ilmareikiä pohjaan ja lisää täyte. Kypsennä feta-pinaattipiirakka uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa noin 20 minuuttia. Voit myös tehdä toisesta taikinasta kannen piirakalle.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.