Perinteinen kaalipata sopii täydellisesti viileisiin päiviin. Mehukas kaali, jauheliha ja riisi-ohra- tai kaura-riisiseos tekevät padasta maukkaan ja täyttävän aterian. Kaalipadan makua täydentävät siirapin makeus sekä meirami, ja perinteiseen tapaan sen kanssa tarjoillaan puolukkasurvosta.

Kesäkaalista tai varhaiskaalista valmistettuna pata kypsyy nopeasti ja saa erityisen pehmeän rakenteen. Jos haluat kokeilla jotain uutta, lisää joukkoon kookosmaitoa, joka antaa perinteiseen kaalipataan uuden vivahteen. Tämä herkullinen kaalipata maistuu koko perheelle!

 

Ainekset 8 annosta

400
g
jauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
n.1
kg
keräkaalia
6
dl
vettä
2
rkl
härkäfondia
2
tl
suolaa
tl
valkopippuria
2
tl
meiramia
½
dl
siirappia

Ohje

  1. Paista jauheliha ja silputtu sipuli isossa kattilassa. Raasta porkkanat ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset, neste, suurimot ja mausteet pataan.
  2. Hauduta kaalipataa n. 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Kaalipadan kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.

VINKKI: Jauhelihan tilalla tai lisäksi voit käyttää esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.