Ainekset 6–8 annosta

Täyte:
400
g
lanttua kuorittuna
300
g
punajuurta kuorittuna
150
g
porkkanaa kuorittuna
100
g
palsternakkaa kuorittuna
1
tl
suolaa
½ – ¾
tl
karkeaksi rouhittua valkopippuria
1
rkl
tummaa siirappia tai hunajaa
30
g
voita tai kasvimargariinia
1
pkt
(150 g) pekonia

Ohje

  1. Siirrä piirakkataikina leivinpaperin päälle sulamaan. Viipaloi kuoritut juurekset ohuiksi.
  2. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli sulanut, huoneenlämpöinen piirakkataikina halkaisijaltaan noin 35 cm:n kokoiseksi. Siirrä piirakkataikina leivinpapein avulla vuokaan (ø 28 cm, reuna noin 3 cm).
  3. Lado juuresviipaleet raidoiksi ympyrän muotoon pohjan päälle. Ripottele suola ja pippuri pinnalle ja valuta siirappi- tai hunajaraidat päälle. Vedä jääkaappikylmästä voista tai kasvimargariinista juustohöylällä ohuita lastuja juuresviipaleille ja asettele pekoniviipaleet päälle.
  4. Paista uunin alatasolla 60 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen, peitä piirakka foliolla ja jatka paistamista vielä noin 60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä folion suojassa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Nauti juurespiirakka lämpimänä.

VINKKI: Juurespiirakka on mainio joulupöydän ruoka, sillä voi vaikkapa korvata perinteiset joululaatikot ja rosollin. 

 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Vinkit

Tee kasvisversio jättämällä pekoni pois ja korvaa voi kasvimargariinilla.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.