Myllyn Paras Iso Lehtitaikina kätkee sisäänsä herkullisen yhdistelmän pehmeää brie-juustoa ja rapeaa taikinaa. Lehtitaikinasta pyöräytät nopeasti ihanan tarjottavan esimerkiksi illanistujaisiin, tämä syödään yhdeltä istumalta loppuun! Tähän yksinkertaiseen reseptiin tarvitset vain muutaman ainesosan. Kokeile tätä lehtitaikinareseptiä seuraavalla leivontakerrallasi!

Reseptin on loihtinut Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, joka ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden. Lue lisää Lantmännen Unibaken Bocuse d'Or -kumppanuudesta. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras -tuotteet ovat olleet osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen maatalousosuuskuntaa.

Ainekset 8-12 annosta

1
kpl
Castello Extra Creamy Brie (200 g)
2
oksaa
rosmariinia
0,5
dl
saksanpähkinöitä
sormisuolaa
hunajaa

Ohje

  1. Avaa Myllyn Paras Iso Lehtitaikina kokonaan leivinpaperin päälle.
  2. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi.
  3. Leikkaa juustokiekkoon muutama ristiviilto maksimissaan juuston puoliväliin.
  4. Aseta brie-juusto keskelle taikinaa ja leikkaa 12–14 viiltoa taikinaan juuston reunasta.
  5. Kieritä taikinan lehdet kierteelle ja kiedo kierteet myötäpäivään brien ympärille hieman lomittain.
  6. Ripottele pinnalle nypittyjä rosmariinin lehtiä sekä hieman hienonnettuja saksanpähkinöitä.
  7. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt ja juusto on sulanut.
  8. Halutessasi ripottele pinnalle hieman sormisuolaa ja valuta hieman juoksevaa hunajaa spiraalin omaisesti piiraan päälle.
Resepti:
Lantmännen Unibake, Bocuse d'Or -yhteistyö, Ismo Sipeläinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.