Spagettivuoka on lasten suosikkiruoka! Spagettivuoan maku muistuttaa lasagnea, mutta valmistustapa on huomattavasti helpompi: Ruoka valmistetaan spagetista ja vain yhdestä maittavia aineksia sisältävästä kastikkeesta. Valmistumisaika on vain noin puoli tuntia! 

Ohjeen kastikkeessa on käytetty aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessasi voit korvata nämä suikaloidulla porkkanalla, punajuurella tai juuressuikaleilla.

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle annosta

Helppo lasagnekastike:
400
g
jauhelihaa
1-2
sipulia
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
2-3
dl
lihalientä (tai vettä + 1 rkl liha- tai riistafondia)
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
basilikaa
2
dl
kermaa tai kermavalmistetta
2
dl
feta-juustokuutioita
Päälle:
1
dl
parmesaanilastuja

Ohje

  1. Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista kastike: ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit, lisää tomaattimurska, lihaliemi, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja mausteet.
  2. Ota kasari pois levyltä ja lisää kerma ja fetakuutiot. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet spageteista sekä jauhelihakastike. Lisää päälle loput spagetit.
  3. Sekoita tasaiseksi vuoassa niin, että kastike sekoittuu spagetteihin. Ripottele pinnalle juustolastuja. Kypsennä paistosta 240-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

VINKKI: Kaipaatko lisää vinkkejä lapsiperheiden suosikkiruokiin! Kokeile vaikka suosittua lihapulla-reseptiämme! 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.