Spagettivuoka on lasten suosikkiruoka! Spagettivuoan maku muistuttaa lasagnea, mutta valmistustapa on huomattavasti helpompi: Ruoka valmistetaan spagetista ja vain yhdestä maittavia aineksia sisältävästä kastikkeesta. Valmistumisaika on vain noin puoli tuntia!
Ohjeen kastikkeessa on käytetty aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessasi voit korvata nämä suikaloidulla porkkanalla, punajuurella tai juuressuikaleilla.
Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle annosta
lihalientä (tai vettä + 1 rkl liha- tai riistafondia)
1½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
basilikaa
2
dl
kermaa tai kermavalmistetta
2
dl
feta-juustokuutioita
Päälle:
1
dl
parmesaanilastuja
Ohje
Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista kastike: ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit, lisää tomaattimurska, lihaliemi, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja mausteet.
Ota kasari pois levyltä ja lisää kerma ja fetakuutiot. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet spageteista sekä jauhelihakastike. Lisää päälle loput spagetit.
Sekoita tasaiseksi vuoassa niin, että kastike sekoittuu spagetteihin. Ripottele pinnalle juustolastuja. Kypsennä paistosta 240-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.
VINKKI: Kaipaatko lisää vinkkejä lapsiperheiden suosikkiruokiin! Kokeile vaikka suosittua lihapulla-reseptiämme!
Tämäpä mukava resepti juuri sen takia,että mukana on spagetti. Perusohjeen mukaan voi myös muunnella. Esim kaupan lasagneissa on liikaa nestettä eli sellaista lötköä. Hieno resepti.
Hyvää tuli. Lisäsin aineksiin härkäfondia, valkosipulia ja ison paprikan. Valion Kolmen sipulin ruokakerma ja Creme Bonjour Cuisine (Valkosipuli & Yrtit) sopivat tähän reseptiin hyvin, suosittelen.