Ainekset Uunivuoallinen (2 l), 4:lle annosta

l
vettä
1
tl
suolaa
Vuoan voiteluun:
1
rkl
rypsiöljyä
Broileri-kasvis-juustokastike:
1
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
iso porkkana tai punajuuri
(n. 3
valkosipulinkynttä)
250
g
marinoimattomia broilerin fileepaloja
2
tomaattia
1
tl
suolaa
1
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
maitoa, maitojuomaa tai kookosmaitoa
n. 1
dl
juustoraastetta esim. Emmental (75 g), osa voi olla sinihomejuustoa
Pinnalle:
½
dl
juustoraastetta esim. Emmental (75 g)

Ohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Öljyä 2 litran uunivuoka.

  3. Keitä pasta kattilassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 6 minuuttia. Valuta pasta lävikössä ja kaada voideltuun uunivuokaan.

  4. Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana sekä halutessa valkosipuli, paista ne isolla pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää broilerin fileepalat joukkoon, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Kuutioi tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla, currylla, paprikajauheella ja hienonnetulla valkopippurilla, sekoita.

  6. Ripottele paistettujen ainesten pintaan hiivaleipäjauhoja, paista sekoittaen n. 2 minuuttia.

  7. Lisää maitoa tmv. sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Mausta kastike juustoraasteella, osa voi olla sinihomejuustoa, mikäli pidät siitä.

  8. Kaada kastike keitetyn spagetin joukkoon uunivuokaan ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  9. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

  10. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia. Nauti kuumana raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.