Niin hassulta kuin se kuulostaakin Japani on hulluna curry-riisiin. Itseasiassa curry-riisi – siis japanilainen curry, jolla ei ole mitään tekemistä intialaisten vastaavien kanssa – on maan epävirallista kansallisruokaa. Jokaisella Japanin prefektuurilla on oma puolivirallinen tulkintansa lihaisasta curry-riisistä, samoin jokaisella perheen ruokahuoltoa suorittavalla perheenäidillä. Onnistumisen kannalta tärkeintä on, että lihassa on riittävästi rasvaa ja käytät curry-liemikuutiota. Ilman valmiskuutioita ruoka ei maistu samalta. Curry-maustekuutioita löydät aasialaisista kaupoista ja hyvin varustetuista marketeista.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Kuumenna voi ja öljy pannulla, kunnes voi sulaa ja alkaa kuplia. Lisää sipuli ja notkistele lempeällä lämmöllä noin viisi minuuttia.
-
Lisää pannulle lihat ja ruskista jatkuvasti käännellen noin viisi minuuttia.
-
Lisää perunat ja porkkanat pannulle ja sekoita hyvin. Kaada päälle reilu litra vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kuplia lempeällä lämmöllä tunnin ajan.
-
Murustele curry-kuutiot liemen sekaan ja sekoita hyvin. Kypsyttele kastiketta vielä vartin välillä sekoittaen.
-
Tarjoa keitetyn riisin kera.
Keitetty riisi:
-
Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.
-
Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.
-
Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
-
Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.
Kommentteja ja keskustelua