Leivo kaurakupit etukäteen valmiiksi. Näin voit tarjoilla herkut rapeista, syötävistä astioista.

Makoisa kaurakinuskikastike on helppo valmistaa. Sama kastike sopii muuallekin, jossa tarvitset vegaanista kinuskikastiketta. Lisää täytteet kuppeihin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kupit pysyvät rapeina. Kun jäätelö pehmenee, se pehmentää myös syötäviä kaurakuppeja.

Ainekset 10 kpl annosta

Kaurakupit:
rypsiöljyä (kuppien voiteluun)
Kuppeihin:
2
dl
marjasosetta tai -survosta
1
l
kaurajäätelöä tai jäätelöä
3
dl
marjoja, esim. vadelmia, karhunvadelmia, mustikoita tai herukoita
Kaurakinuskikastike:
2
dl
kauravispiä
2
dl
fariinisokeria
2
rkl
vegaanista margariinia tai voita

Ohje

1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:seen.

2. Kauli sulaneesta taikinasta iso ohut levy. Ota siitä pyöreällä muotilla tai ison teekupin / tölkin reunalla noin 10 cm:n pyörylöitä. Käännä muffinipelti tai yksittäiset uunin kestävät muotit nurinpäin uunipellille ja sivele ylöspäin oleva puoli öljyllä.

3. Aseta taikinapyörylät muottien päälle siten, että reunat painuvat alas. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä 3–4 minuuttia. Irrota muotit kohottaen veitsellä leivonnaisia varovaisesti reunoista.

4. Mittaa kattilaan kauravispi ja fariinisokeri. Keitä seosta noin 15 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua.

5. Lisää lopuksi rasva kinuskin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.

6. Laita jokaisen kaurakupin pohjalle 1 rkl marjasosetta. Muotoile jäätelöstä palloja ja aseta jokaiseen kuppiin 1 pallo. Lusikoi päälle marjoja ja kaada vielä lopuksi päälle kaurakinuskikastike.

Resepti:
Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.