Jäätelöannokseen sopivat hyvin juuri ne marjat, joita on parhaillaan saatavilla; mansikat, vadelmat, herukat, mustikat jne.

Voit leipoa annokseen keksitikkuja tai pikkuleipiä, jotka tuovat itse tehdyn leiman annokseen.

Vaniljajäätelö on varma valinta, muitakin makuyhdistelmiä kannattaa kokeilla.

Ainekset noin 5:lle annosta

Jäätelöannokset:
murustettuja Cookies Suklaatikkuja
appelsiini- tai aprikoosihilloa tmv.
viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
(laktoositonta) vaniljajäätelöä
(laktoosittomia) suklaatikkuja
(suklaakastiketta)
Cookies Suklaatikut:
½
dl
vahvaa kaakaojauhetta
100
g
suklaata hienona rouheena

Ohje

Jäätelöannokset:

  1. Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua Cookies Suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja, marjoja sekä vaniljajätskipalloja.

  2. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 Cookies Suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.

Cookies Suklaatikut:

  1. Sekoita sulaneeseen kauramurotaikinaan kipossa käsin kaakaojauhe ja suklaarouhe. Leivo pyöritellen taikinasta pitkiä sormenpaksuisia tankoja.

  2. Voit paistaa tangot sellaisenaan tai kääntää ne kierteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.