1. Voitele leivinpaperiarkki valmiiksi rypsiöljyllä.
2. Mittaa hiutaleet, mantelilastut tai rouhitut pähkinät, sokeri ja vaniljasokeri pinnoitettuun paistinpannuun tai laakean, paksupohjaiseen kattilaan. Halutessasi huokeaa tai mantelitonta ja pähkinätöntä praliinia, voit käyttää pelkästään 3 dl isoja kaurahiutaleita. Kuumenna koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes sokeri alkaa sulaa. Pienennä tehoa ja jatka sekoitusta miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa vähän paahtua (yhteensä n. 5 min). Varo paahdettua praliinia, sillä se on hyvin kuumaa.
3. Nosta pannu tai kattila liedeltä ja kaada seos nopeasti leivinpaperille. Levitä tasaiseksi. Odota, kunnes seos on täysin jäähtynyt.
4. Murskaa praliinia vähän käsin tai halutessasi hienompaa murskaa, siirrä praliini leikkuulaudalle ja murskaa sitä veitsellä hienoksi. Voit säästää muutamia isompia paloja annosten koristeeksi.
5. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Pilko kulhojen pohjille mansikoita ja lisää mukaan mustikoita tai muita marjoja. Ripottele päälle praliinia. Ota jäätelöstä palloja tai kuutioita annoksiin ja koristele annokset vielä marjoilla ja praliinilla. Tarjoile heti.
Kommentteja ja keskustelua