Ainekset n. 80 kpl minicookieta tai 40 kpl 2-päällekkäistä cookieta, 80-40 annosta

½
tl
suolaa
tl
leivinjauhetta
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
200
g
voita
2
munaa
Kinuskikastike:
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
½
dl
siirappia
2
rkl
voita
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita jauhot, hiutaleet, suola, leivinjauhe ja sokerit. Sulata voi, lisää hieman jäähtyneenä taikinaan. Lisää munat lopuksi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä viileässä (jääkaapissa).

  2. Kauli taikina n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle tai kauli leivinpaperin tai silikonialusen päällä. Ota pyöreällä n. 4 cm halkaisijan muotilla taikinasta pieniä keksejä. Voit tehdä pienen kurkistusreiän joka toiseen keksiin esim. omenaporalla tai sormustimella. Tai tee isoja kaurakeksejä, joiden halkaisija on n. 10 cm. Niihinkin voi tehdä pienen kurkistusreiän joka toiseen keksiin esim. pullonkorkilla.

  3. Paista pienet keksit 200-asteisen uunin keskitasolla 5–6 min ajan ja isot 175-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Anna jäähtyä. Levitä halutessasi puolille kekseistä täyte ja paina toinen (ikkunallinen) keksi päälle. Täyte voi olla esim. kinuskia, sitrustahnaa, marja- tai hedelmähilloa, maustettua tuorejuustoa sekä em. kanssa manteli- tai pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita.

Kinuskikastike:

  1. Valmista kinuskikastike kätevästi mikroaaltouunissa. Mittaa kerma isoon (1½-2 l) lasiseen tai keraamiseen kippoon. Mittaa myös sokeri ja siirappi siihen. Kuumenna mikroaaltouunin täydellä teholla n. 4 min, kunne seos kiehahtaa. Jatka sen jälkeen kuumentamista noin puolella teholla n. 7 minuuttia eli niin, että seos näyttää aina välillä kiehuvan, mutta ole koko ajan tarkkana, ettei seos nouse kipon reunojen yli. Lisää kuumaan seokseen voinokareet ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä ihan hetki (2-3 min).
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.