Ainekset 1 iso uunipellillinen, (voit valmistaa ½ annosta: ½ uunipellillistä tai 1 iso uunivuoka, puolita kaikki aineet.) noin 15 annosta
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä.
-
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.
-
Mittaa erikoisvehnäjauhot kippoon.
-
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe jauhoihin.
-
Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.
-
Aseta reunalliselle uunipellille iso leivinpaperi aina reunoille asti ja voitele se.
-
Kaada taikina pellille, levitä tasaiseksi.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
-
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi ja sileäksi: kuuma kahvi, kuuma voisula, tomusokeri, vaniljasokeri ja tumma kaakaojauhe.
-
Kaada kuorrutus keskelle jäähtynyttä torttupohjalevyä ja levitä kuorrutus heti lastalla tasaiseksi.
-
Ripottele pinnalle heti nonparelleja.
-
Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.
Mokkapala-ideat:
-
Kookos-mokkapalat: Käytä rasvan tilalla kookosöljyä, maidon tilalla kookosmaitoa ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita (maidoton).
-
Lakritsi-mokkapalat: Käytä taikinaan vaniljasokerin tilalle 2 tl lakritsijauhetta ja pinnalle vaniljasokerin tilalle 1 rkl raakalakritsijauhetta, leikkaa koristeeksi ohuita lakritsiviipaleita (100-150 g).
-
Rocky Road -mokkapalat: Pilko 100 g vaahtokarkkeja, 1 dl erilaisia pähkinöitä tai manteleita sekä 1 dl kuivattuja hedelmiä. Rouhi lisäksi 150 g tummaa suklaata. Laita ne paistetun levyn pinnalle heti. Tämä pintakoristelu korvaa kuorrutuksen. Kuumenna koristeltua levyä vielä 225-asteisen uunin ylätasolla 2–3 minuuttia niin, että suklaa sulaa ja vaahtokarkit saavat vähän väriä.
Vinkki: Ota levystä muotilla sydämiä tms. muotoja tai tee vinoneliöitä.
Kommentteja ja keskustelua