Syksyn marjat houkuttavat leipomaan esimerkiksi tätä ihanaa puolukkapiirakkaa, onneksi Myllyn Paras tuotteet auttavat oikaisemaan ja valmista syntyy helposti. Pakastealtaasta löytyvät pyöreät piirakkataikinat makeaan leivontaan helpottavat. 

Mausta maitorahka fariinisokerilla tai tummalla siirapilla ja saat herkullisen toffeemaisen maun puolukkapiirakan täytteeseen. Puolukoiden sijasta voit käyttää myös muita marjoja.

Ainekset 8 annosta

1
prk
maitorahkaa
1
kananmuna
¾
dl
fariinisokeria tai tummaa siirappia
1
tl
vaniljasokeria
200
g
puolukoita tai muita marjoja

Ohje

  1. Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  2. Painele piirakkataikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 22-24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita maitorahkan joukkoon kananmuna, fariinisokeri tai tumma siirappi ja vaniljasokeri.
  5. Ripottele puolukat tai muut marjat esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle maitorahkaseos. Levitä reunoille asti.
  6. Kypsennä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
     
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.