Ylijääneiden puurojen kohtalona on liian usein päätyä suoraan roskiin, vaikka ne ovat erinomaista raaka-ainetta vaikka mille kokkaamiselle.

Ainekset 3 leipää annosta

120
g
vuohenjuustoa, kuutioituna (varaa 1 rkl viimeistelyyn)
50
g
hasselpähkinöitä (varaa 1 rkl viimeistelyyn)
dl
puolukoita (varaa 1 rkl viimeistelyyn)
2
rosmariinioksaa
2
dl
ylijäämäkaurapuuroa
1
dl
piimää
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Varaa ruokalusikalliset kaurahiutaleita, vuohenjuustoa, pähkinöitä, puolukkaa ja viimeistelyyn.

  2. Hienonna rosmariininlehdet.

  3. Sekoita kaurahiutaleet, vuohenjuusto, hasselpähkinät, puolukat, hienonnettu rosmariini, ylijäämäkaurapuuro, piimä ja leivinjauhe taikinaksi. Mausta suolalla.

  4. Muotoile taikinasta kolme tasakokoista kakkua uunipellille ja ripottele pinnalle viimeistelyyn varatut ainekset.

  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti paahtunut.

  6. Anna jäähtyä ja leikkaa ohuiksi pitkiksi siivuiksi tai neljään segmenttiin.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.