Tällä reseptillä voit valmistaa joko yhden kokonaisen voileipäkakun tai useamman pienemmän leivosmaisen voileipäkakkusen. Resepti on helppo toteuttaa, sillä pohjassa on käytetty Myllyn Paras Korppujauhoja. Valmiiksi maustettu Myllyn Paras Maustekorppujauho antaa pohjalle mausteista makua. Tuo maustettu korppujauho on valmiiksi suolattua, joten suolaa ei tarvitse lisätä reseptiin erikseen. Korppujauhoja on helppo säilyttää kaapissa odottamassa leivontahetkeä, sillä niissä on pitkä säilyvyysaika.

Täytteenä toimii tuorejuustopohjainen kinkkutäyte. Täytteen ohuet palvikinkkusiivut pilkotaan pieneksi muruksi, samoin maustekurkku ja persilja. Nesteenä täytteessä voit käyttää joko vettä tai mietoa lihalientä. Täyte on ihanan täyteläinen ja kermainen. Täytteeseen lisätyt liivatelehdet tekevät täytteestä hieman jämäkämmän ja hyvin kasassa pysyvän.

Koristele voileipäkakku tai pienet voileipäkakkuset juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla esimerkiksi versoilla, hedelmillä ja kinkulla. Toki myös värikkäät marjat ja syötävät kukat ovat erinomaisia voileipäkakkujen koristeita.

Ainekset 10-15 annosta

Pohja
2
rkl
voita
4
rkl
maustamatonta tuorejuustoa
Täyte
350
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
2
liivatelehteä
250
g
palvikinkkusiivuja
30
g
maustekurkkua
3
rkl
tuoretta persiljaa
½
dl
vettä tai mietoa lihalientä
maun mukaan rouhittua mustapippuria
Koristelu
versoja, hedelmiä, marjoja, kinkkua

Ohje

  1. Sekoita kulhossa korppujauhot, huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Tarvittaessa pehmennä voita ja tuorejuustoa lämmittämällä pienellä teholla mikroaaltouunissa. Pohjamassan tulisi tässä vaiheessa puristua nyrkissä tiiviiksi. Jos muruseos tuntuu hyvin irtonaiselta, voit lisätä hieman tuorejuustoa joukkoon.
  2. Jaa murupohja joko useampaan pienemmän kakkuvuoan reunan sisään tai yhteen suurempaan kakkuvuokaan (noin 20 cm) suoraan tarjoiluastialle. Painele muru tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Laita liivatelehden kylmään veteen likoon noin viiden minuutin ajaksi.
  4. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla kulhossa maustamaton tuorejuusto yhdessä ranskankerman kanssa. Pilko palvikinkkusiivut ja maustekurkku pieniksi paloiksi. Hienonna persilja.
  5. Kuumenna vesi tai lihaliemi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Nosta liivatelehdet pois kylmästä vedestä. Sulata liivatelehdet kuuman veden tai lihaliemen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna liivatenesteen jäähtyä hetken aikaa.
  6. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vielä pilkottu kinkku ja maustekurkku sekä persilja. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta vielä mustapippurilla.
  7. Pursota tai lusikoi kinkkutäyte pohjan päälle. Paina täytekerros tiiviiksi ja tasoita täyte lusikalla. Nosta voileipäkakku tai voileipäkakkuset jääkaappiin vähintään parin tunnin ajaksi hyytymään.
  8. Ota valmiiksi hyytynyt voileipäkakku tai voileipäkakkuset jääkaapista. Nosta reunukset kakkujen ympäriltä varovasti pois. Auta tarvittaessa ohutteräisellä lastalla tai silikonisella veitsellä kakun reunoista.

    Koristele valmiit kakut juuri ennen tarjoilua esimerkiksi versoilla, hedelmillä, juustoilla ja kinkulla.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.