Rakastatko maapähkinän, toffeen ja suklaan yhdistelmää? Valmista näitä ihania ja helposti valmistuvia patukoita suurempikin määrä kerralla, sillä ne säilyvät hyvin jääkaapissa.
Ainekset annosta
Ohje
-
Valmista ensin taatelitoffee. Poista taateleista kivet ja laita ne isoon kulhoon.
-
Kaada päälle lämmintä vettä sen verran, että taatelit peittyvät. Anna liota noin 15 minuuttia. Kaada liotusvesi pois.
-
Soseuta taatelit sileähköksi soseeksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja kaada valmis seos isoon kulhoon. Sekoita taatelisoseen joukkoon toffeen muut ainekset.
-
Valmista seuraavaksi kauranougat jauhamalla kaurahiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi. Kaurajauhoa tulisi olla noin 2 dl. Mikäli jauhoa tulee liikaa, laita ylimääräinen jauho tiiviskantiseen rasiaan ja käytä muuhun leivontaan.
-
Sekoita kaurajauhon joukkoon ½ dl aiemmin valmistamaasi taatelitoffeeta. Mikäli haluat, voit lisätä joukkoon proteiinijauhetta.
-
Muotoile nougat-taikinasta haluamasi kokoisia patukoita. Nougat-kerroksen tulisi olla noin ½ cm korkea. Pituuden ja leveyden voit itse päättää.
-
Sekoita lopun toffeen joukkoon rouhitut suolapähkinät. Nostele lusikalla nougat-kerroksen päälle suolapähkinä-toffeetäytettä noin ½ cm kerrokseksi.
-
Laita patukat kovettumaan pakastimeen hetkeksi.
-
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lusikoi sulatettua suklaata kylmien patukoiden päälle. Ole nopea, sillä suklaa kovettuu nopeasti. Voit myös dipata ja kierittää patukat suklaassa kauttaaltaan.
-
Ripottele patukoiden päälle halutessasi maapähkinärouhetta tai Maldon-suolahippuja.
-
Laita jääkaappiin vielä hetkeksi, jotta suklaa kovettuu.
Kommentteja ja keskustelua