Mantelinen toscapiirakka muistuttaa maultaan suosittua mantelicroissantia. Croissant-taikina on samalla tavoin lehtevä kuin lehtitaikina. Niinpä lehtitaikina onkin sopiva pohja taikinaksi tähän piirakkaan.

Tässä toscapiirakassa on täytteenä mantelista tehty helppo frangipane-täyte, joka vastaa mantelicroissantin sisällä olevaa mantelista täytettä. Lopuksi täytteen päälle valmistetaan vielä karamellisoiduista manteleista toscakerros. Tässä helpossa toscapiirakassa on ihanasti rapeutta, makeutta sekä herkullista mantelin makua.

Ainekset noin 16 annosta

Täyte:
150
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
isoa kananmunaa
4
dl
mantelijauhetta
Toscakerros:
90
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2
rkl
maitoa
80
g
mantelilastuja
Koristeluun:
(tomusokeria)

Ohje

  1. Sulata iso lehtitaikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Venytä taikinaa kevyesti hieman suuremmaksi. Ota piirakkavuoalla (noin 30 cm) sopivan kokoinen pala taikinalevystä painamalla vuoan reunalla muoto taikinaan. Nosta taikina vuokaan.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja nostele taikinaa myös hieman vuoan reunoille.
  4. Valmista täyte vatkaamalla voi kulhossa ja lisäämällä voin joukkoon tomusokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää vielä lopuksi vehnäjauho ja mantelijauhe joukkoon. Vatkaa hyvin.
  5. Levitä täyte pohjataikinan päälle. Paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuutin ajan. Voit laittaa leivinpaperin piirakan päälle paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei ota liikaa väriä.
  6. Valmista paiston aikana toscakerros mittaamalla kaikki ainekset kattilaan tai pannulle ja kuumentamalla seosta niin, että voi sulaa ja toscaseos hieman paksuuntuu.
  7. Levitä toscakerros täytteen päälle ja jatka paistamista vielä 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes piirakan pinta näyttää kauniin ruskealta.

Vinkki! Painele halutessasi haarukalla muutamia reikiä piirakkapohjaan, jotta pohjataikina pysyisi mahdollisimman tasaisena paiston aikana. Jos taikina kohoaa jostain kohdista korkealle, voit painaa siihen pienen reiän, josta ilma pääsee ulos ja piirakka laskeutuu tasaiseksi.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.