Mansikkapiirakka on kesäinen herkku, johon voit käyttää tuoreet juuri poimitut mansikat. Tähän reseptiin sopii myös jo ne parhaat päivänsä nähneet mansikat, jotka ovat pienistä kolhuista huolimatta syötävässä kunnossa.
Myllyn Paras Filotaikinasta tehty pohja on ihanan lehtevä ja pitää mansikkapiirakan kevyenä. Paperinohuista filotaikinakerroksista kasattu pohja pysyy rapeana sekä kylmänä että lämpimänä. Filotaikina on ohuen ohutta taikinalevyä, jonka löydät kauppojen pakastealtaista. Filotaikina otetaan hyvissä ajoin sulamaan ja jokainen taikinalevy voidellaan voilla tai öljyllä. Tässä reseptissä käytin voita, mutta voit vaihtaa voin myös valitsemaasi ruokaöljyyn.
Täytteenä käytin tällä kertaa maustamatonta tuorejuustoa sekä kermaa ja kananmunia. Tämä kermainen, juustokakkua muistuttava täyte sopii erinomaisesti kesäiseen mansikkapiirakkaan. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa, mutta ota se hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jolloin täytteen koostumus on herkullisen pehmeä.
Kommentteja ja keskustelua