Tämä helppo pinaattipasta valmistuu uunissa ilman pastan esikeittämistä. Näin aikaa vapautuu yhdessäoloon tai muihin askareisiin ruoan hautuessa uunissa. Helppokäyttöinen pakastepinaatti sekä valmiiksi siivutetut aurinkokuivatut tomaatit antavat herkullista makua tälle yhdessä vuoassa valmistuvalle pastalle.

Ainekset vain mitataan uunivuokaan ja annetaan ruoan hautua vajaan puolen tunnin ajan. Arkeen ja juhlaan sopiva pinaattipasta viimeistellään vielä ricotta-juustolla, parmesaaniraasteella sekä tuoreilla yrteillä. 

Myllyn Paras Spagetit pyöritellään sellaisenaan vuokaan lisätyssä oliiviöljyssä ennen kypsennystä, jolloin ne pysyvät mukavan irtonaisina, vaikka kypsennyksen aikaan niitä ei sekoiteta. Kun pinaattipasta on hautunut ja ricotta-juusto on lisätty joukkoon, sekoitetaan spagetti hyvin kaikkien vuoassa olevien ainesten kanssa sekaisin. Pinaattipasta viimeistellään vielä parmesaaniraasteella sekä tuoreilla yrteillä. Tämä ruoka on parhaimmillaan suoraan uunista tarjolle nostettaessa

Ainekset 4 annosta

2
rkl
oliiviöljyä
150
g
pakastepinaattia
70
g
suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
2
valkosipulinkynttä
n. 2
dl
kermaa
8
dl
vettä
250
g
ricotta-juustoa
2
rkl
sitruunamehua
n. 10
tuoretta basilikan lehteä
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
50
g
parmesaaniraastetta

Ohje

  1. Laita oliiviöljy ja spagetit uunivuokaan. Voit hieman pyöritellä spagetteja öljyssä. Lisää päälle valutetut aurinkokuivatut tomaatit, pinaatti ja raasta päälle vielä valkosipulinkynnet. Kaada edellisten päälle kaksi desilitraa kermaa. Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi ja lisää se vielä vuokaan.
  2. Nosta vuoka uuniin 175 asteeseen noin 25 minuutin ajaksi.
  3. Ota vuoka pois uunista ja lusikoi päälle ricotta-juusto sekä purista sitruunasta mehu. Nosta vuoka vielä uuniin noin 5-10 minuutin ajaksi. Maista tässä vaiheessa, että spagetti on sopivan kypsää.
  4. Hienonna lopuksi spagetin päälle tuoretta basilikaa, rouhi mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Sekoita spagetti muiden ainesten kanssa hyvin sekaisin. Tarvittaessa voit lisätä vielä tässä vaiheessa hieman kermaa joukkoon. Viimeistele pinaattipasta parmesaaniraasteella sekä basilikan lehdillä.

VINKKI! Jos lisäät veden kylmänä spagettien päälle, on ruoan paistoaika hieman pidempi.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.