Tässä uunifetapasta-resepti on mukailtuna resepti kahdella eri tomaatilla.
Ohjeeseen on käytetty kirsikkatomaattien lisäksi makua antamaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja öljynä on käytetty osittain aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
Tuore basilika ja rouhittu parmesaanijuusto kruunaavat tämän trendipastan.
Ainekset 2-3:lle annosta
Uunifeta kahdella eri tomaatilla:
1
dl
oliiviöljyä ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Voitele uunivuoka öljyllä. Murusta fetajuusto paloiksi siihen. Hienonna fetan päälle mietoa chilipaprikaa, josta olet poistanut siemenet ja puolita päälle kirsikkatomaatit. Lisää vielä aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina sekä timjamia ja rouhaise päälle mustapippuria. Valuta päälle oliiviöljyä, voit käyttää tähän osaksi aurinkokuivattujen tomaattien tölkissä olevaa öljyä.
Laita pastaa varten vesi kiehumaan kattilaan. Mittaa pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente", noin 8 minuuttia.
Vaihda uunin lämpö grilli- tai kiertoilmagrillivastukselle ja nosta uunivuokaa uunissa ylemmälle tasolle. Jatka uunifetaseoksen paistamista noin 10 minuuttia, kunnes ainesten pinta saa paahtunutta väriä.
Valuta vesi pois rigatoneista ja sekoita pasta uunipastan joukkoon vuokaan. Jaa pasta 2–3:lle syvälle isolle lautaselle. Raasta tai leikkaa annosten päälle parmesaanijuustoa ja silppua päälle tuoretta basilikaa.
Kommentteja ja keskustelua