Sipulit "löökeineen" ovat mukavaa kesäruokaa. Sipulien "löökit" kannattaa laittaa ruokaan vasta valmistuksen  lopussa, niin rakenne on mukavampi.

Ruokaan voi valita kesäaikaan uutta porkkanaa, retiisiä ym. kasvikseksi, talvella pakastesuikaleita.

Uudet juurekset ja vihannekset voi huolellisen pesemisen jälkeen käyttää ruokaan ohuina suikaleina ilman kuorimista.

Ainekset noin 4:lle annosta

400
g
paistijauhelihaa
1
kesäsipulinippu
n.300
g
kesäkasviksia, esim. uutta porkkanaa, retiisiä tai wokkisuikaleita pakasteesta
1
tl
suolaa
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Älä huuhtele. Ruskista pannulla jauheliha ja suikaloidut sipulien päät sekä muut kasvikset, esim. porkkanaa tai retiisiä ohuina viipaleina tai suikaleina.
  2. Mausta kypsä seos ja lisää sipulien varret. Yhdistä lopuksi kypsät makaronit ja jauhelihakasvisseos.

VINKKI: Paistijauhelihan tilalla voit käyttää mitä tahansa liha-, kana- tai kalasuikaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.