Haettu sivustolta 22.11.2024
Lihapulla-pastavuoka on koko perheen suosikki! Tämä uunissa valmistuva herkku yhdistää mehevät lihapullat, Myllyn Paras Pikku Simpukkapastan ja täyteläisen tomaattikastikkeen. Ranskankerma tuo ruokaan ihanan pehmeyden, kun taas mozzarella-juusto sulaa pinnalle täydelliseksi kuorrutukseksi. Valkosipuli ja timjami tuovat mukaan herkullista makua, ja tuore basilika viimeistelee annoksen raikkaasti. Lihapulla-pastavuoka on helppo valmistaa ja maistuu kaikille – täydellinen valinta arjen kiireisiin tai viikonlopun herkutteluun!
Ainekset 4-6 annosta
400
g
naudan jauhelihaa
100
g
ranskankermaa
1
kananmuna
1
rkl
jauhelihamaustetta
8
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
1
prk
paseerattua tomaattia (500 g)
3
tl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua timjamia
(ripaus suolaa)
1
mozzarella-juustopallo (125 g)
tuoretta basilikaa
Ohje
- Sekoita jauheliha, ranskankerma, kananmuna ja jauhelihamauste keskenään. Pyörittele jauhelihaseos pieniksi lihapulliksi.
- Sekoita kulhossa vesi ja lihafondi keskenään lihaliemeksi.
- Mittaa uunivuokaan (n. 30 x 25 cm) pasta, lihaliemi, paseerattu tomaatti, valkosipulijauhe sekä timjami.
- Lisää tarvittaessa suolaa. Suolan määrä riippuu käytettävästä lihafondista.
- Sekoita ja lisää pastan päälle vielä lihapullat. Laita folio vuoan päälle.
- Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi.
- Poista folio ja jatka paistamista vielä n. 15 minuutin ajan.
- Revi juustopallo pienemmiksi paloiksi ja lisää juustopalat n. 5 minuuttia ennen paiston loppua pastan päälle. Kun juusto on sulanut ja pasta on kypsää, ota vuoka pois uunista.
- Ripottele pastan päälle tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua.
Resepti:
Taru Vihavainen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua